(video) Mai mulți studenți moldoveni riscă să rămână în stradă în Rusia, dacă autoritățile nu vor întreprinde măsuri

stundentii

Mai mulți studenți moldoveni spun că riscă să rămână în stradă în Rusia dacă autoritățile nu vor întreprinde măsuri. Totul pentru că nu au cum să se mai întoarcă acasă, iar la cămin nu mai pot locui.

Potrivit lor, ieri, 16 martie, studenții MGIMO, cazați în cămine, au fost informați despre necesitatea de a le elibera până la data de 20 martie 2020. Frontierele Republicii Moldova au fost închise la ora 0.0. Biletele la ultimele zboruri spre casă au fost vândute înainte ca majoritatea studenților să reușească să întreprindă ceva.

„Guvernul Republicii Moldova este incapabil să asigure transportul studenților acasă. În cazul sistării activității organizațiilor financiare, ei riscă să rămână fără bani”, se arată într-o adresare video a uneia dintre studenți, Daria Staraia.

„Într-o astfel de situație, circumstanțele ne împiedică să ajungem acasă. Administrația MGIMO este gata să prelungească durata cazării, însă situația suferă schimbări în fiecare clipă. Riscăm să fim blocați departe de patria noastră, Republica Moldova. Întrebare: de ce Guvernul Republicii Moldova nu acționează? Mă adresez președintelui Republicii Moldova, cu solicitarea de a asigura transportul studenților acasă, întrucât nimeni nu poate anticipa dezvoltarea ulterioară a situației.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente