(video) Te pierzi în culori și personaje neobișnuite. 10 filme și animații din lumea ireală a lui Tim Burton

alice in wonderland
Foto: goodfon.com

Tim Burton este un regizor, scenarist și producător de filme american. Maestru al fantasticului, influențat de opera lui Edgar Allan Poe, povestitor și desenator de talent, s-a făcut cunoscut prin filmele sale pline de culoare, atmosfera de poveste, personaje neobișnuite și istorii incredibile.

Copiii anilor ’90 cunosc prea bine opera maestrului, pe când celor mai mici poate că le-a scăpat aceste capodopere cinematografice. Astfel, echipa #diez vrea să vă reamintească și, de ce nu, pentru unii dintre voi să vă facă cunoștință cu unele dintre cele mai reușite ecranizări ale regizorului.

# Batman

An: 1989

Gen: acțiune, fantastic

Notă IMDB: 7,5

Gotham City, un oraș întunecat și periculos, „protejat” de un departament de poliție în mare parte corupt, are mare nevoie de un erou. Acesta apare în persoana lui Batman, un personaj misterios ce apare întotdeauna la momentul oportun. Interpretări ale lui Batman, eroul orașului Gotham City, au fost mai multe, dar nu trebuie să scăpați nicidecum viziunea lui Tim Burton asupra acestui personaj din îndrăgitele comicsuri.

# Edward Scissorhands (1990)

An: 1990

Gen: dramă, fantastic

Notă IMDB: 7,9

„Edward Mâini-de-foarfecă” este o poveste despre toleranță, diversitate și creativitate, dar și despre anevoioasa maturizare a unui tânăr (tânărul în cauză e, bineînțeles, un monstru). Edward trebuie să-și găsească locul nu numai în lumea ironică și suprarealistă a micii comunități în care locuiește, dar și în lumea largă.

# Ed Wood

An: 1994

Gen: biografic, comedie

Notă IMDB: 7,8

Filmul este povestea vieții și carierei celebrului regizor Edward D. Wood Jr., cunoscut ca cel mai slab regizor al tuturor timpurilor. Acțiunea se concentrează în jurul anilor 1950, când acesta a realizat filmele „Glen or Glenda”, „Bride of the Monster” și „Plan 9 From Outer Space”.

# Charlie and the Chocolate Factory

An: 2005

Gen: aventură, fantastic

Notă IMDB: 6,6

„Charlie și fabrica de ciocolată” este o povestire despre un excentric producător de ciocolată, Willy Wonka, și Charlie Bucket, un băiat cu suflet bun dintr-o familie săracă, care trăiește în umbra fabricii extraordinare a lui Wonka. Într-un final, aceștia vor deveni prieteni buni, dar până atunci îi așteaptă mai multe aventuri care se vor petrece în fabrica lui Willy Wonka. Filmul abundă în culori, personaje interesante și o atmosferă de poveste.

# Corpse Bride

An: 2005

Gen: animație

Notă IMDB: 7,3

Acțiunea este plasată în secolul al IXX-lea într-un sat european, urmărind povestea lui Victor, un tânăr care se pare că este sortit să se căsătorească cu Mireasa Moartă, în timp ce adevărata sa mireasa, Victoria, rămâne în lumea celor vii.

# Big Fish

An: 2003

Gen: aventură, fantastic, dramă

Notă IMDB: 8,0

Ca o tapiserie compusă din motive cu suport real, dar și unele fantasme, filmul „Peștele cel mare” este povestea lui Edward Bloom și a celor care îl iubesc. Chiar dacă nu crede întotdeauna orice cuvânt pe care îl spune, pentru Edward tot farmecul îl constituie arta povestirii.

# Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street

An: 2007

Gen: dramă, horror

Notă IMDB: 7,3

Filmul „Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street” relatează povestea lui Benjamin Barker, un om nevinovat care a fost aruncat în închisoare timp de 15 ani, peste mări și țări, de unde scapă pentru a se întoarce la Londra ca să se răzbune.

# Alice in Wonderland

An: 2010

Gen: aventură, fantastic

Notă IMDB: 6,4

Alice are 19 ani și se află la o petrecere, unde află că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Fata fuge și, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Țara Minunilor, un loc pe care știe că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-și mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb spune că s-a întors după Alice pentru că ea este singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roșie. Va reuși Alice să salveze Țara Minunilor și să se întoarcă în lumea reală?

# Frankenweenie

An: 2012

Gen: animație

Notă IMDB: 6,9

„Frankeweenie” spune povestea lui Viktor Frankestein, un puști preocupat de regie, care realizează filme cu monștri, fiind ajutat de credinciosul său cățel Bull Terrier, Sparky. Doar că Sparky este călcat de mașină, iar Viktor se trezește fără principalul său star. Inspirat de o lecție de la școală, Viktor își promite să-și readucă prietenul la viață.

# Big Eyes

An: 2014

Gen: biografic, dramă

Notă IMDB: 7,0

Big Eyes: Ferestrele sufletului” e despre Margaret Keane, o pictoriță americană ce s-a bucurat de un succes fenomenal în anii ’50, când portretele ei scoase în evidență de ochii supradimensionați erau extrem de populare, dar au fost vândute cu numele soțului pictoriței, Walter Keane. Artista va începe o bătălie legală pentru a-și putea semna lucrările cu propriul nume, iscând unul dintre cele mai faimoase procese din justiția americană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente