Participă la Festivalul Feminist în perioada 4-8 martie. Vezi care este programul evenimentelor

87431457_3450884324986323_3326059516251865088_o

Grupul de Inițiative Feministe din Moldova vă invită să luați parte la evenimentele organizate în cadrul Festivalului Feminist, ediția a șasea. În acest an, Festivalul Feminist este dedicat ratificării Convenției de la Istanbul și are genericul: „La început a fost violența/Violența împotriva noastră/Opriți violența/Porniți Convenția!”.

Vezi mai jos programul evenimentelor care se vor desfășura la Chișinău în perioada 4-8 martie.

# ? ??????, ora 18.30 – discuție publică „Ananas”, Centrul GDM: „De ce nu toate feministele sunt lesbiene și nu toate lesbienele sunt feministe”. Locul desfășurării: Jazz Hotel, str. Vlaicu Pârcălab 72.

# 5 ??????, ora 18.00 – inițiativa „Fete pe biciclete”, care vrea să încurajeze ciclismul în rândul fetelor. Va fi un mic atelier practic unde fetele vor învăța cum se circulă corect și sigur prin oraș cu bicicleta. Locul desfășurării: Sediul EcoVisio, str. A. Mateevici 71.

# ? ??????, ora 18.00 – atelier de făcut pancarte pentru marș. Locul desfășurării: Art Labyrinth, str. Alexei Şciusev 103.

# ? ??????, ora 11.00 – despre cupă, fără jenă. Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe pagina evenimentului.
Ora 16.00 – lansarea cărții „Sofia Nădejde – Despre creierul femeii și alți demoni”, o antologie a textelor publicistice ale Sofiei Nădejde. Lansarea are loc în prezența autoarei Maria Cernat (București). Locul desfășurării: incinta Bibliotecii Publice de Drept, str. Armenească 42.

# ? ??????, ora 13.00 – Marșul Solidarității. Locul desfășurării: Centrul Comercial „Unic”.
Ora 19.00 – After Party la Club City (str. 31 August 1989, nr. 115). Intrarea este gratuită.

Convenția de la Istanbul este primul document juridic care prevede o abordare unitară pentru prevenirea, investigarea și pedepsirea actelor de violență împotriva femeilor și fetelor, violenței domestice, inclusiv prin urmărirea penală a autorilor acestui tip de crime. Violența față de fete și femei rămâne a fi cea mai gravă încălcare a dreptului omului din Republica Moldova.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente