Autoritățile din Italia au confirmat că o moldoveancă este infectată de coronavirus

coronavirus
Foto: Open

Autoritățile din Italia au confirmat că o moldoveancă este infectată de coronavirus. Femeia a fost plasată în carantină în Italia cu câteva zile în urmă.

„În momentul de față, misiunile diplomatice din peninsulă au informat despre rezultatul pozitiv al testului prelevat în urmă cu două zile de la doamna, cetățean al Republicii Moldova, care intrase anterior în contact cu o persoană infectată cu virusul COVID-19. Celei de-a doua persoane, care s-a aflat în contact cu cetățeana italiană infectată i s-au prelevat probe pentru testare, urmând ca în următoarele zile să parvină și rezultatul analizelor. Starea de sănătate a celor două persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară”, se arată într-un comunicat emis de autorități.

Cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgență:

— Ambasada Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091;

— Consulatul General de la Milano: +39 3206108989;

— Consulatul din Padova: +39 3805905331;

— Centrul de Apel al MAEIE: 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente