Șase ex-democrați au constituit grupul parlamentar „Pro Moldova”

dsdsd-920×518

Pe lângă cele cinci fracțiuni parlamentare, de astăzi în parlament, a fost constituit grupul parlamentar „Pro Moldova”, creat din cei șase ex-democrați.

La ședința de astăzi a parlamentului, Sergiu Sîrbu a anunțat constituirea unei noi entități în legislativ. Este vorba de crearea grupului parlamentar „Pro Moldova”. Aici au intrat Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici.

De asemenea, președintele acestui grup a fost numit Adrian Candu, iar secretarul a fost desemnat Sergiu Sîrbu.

Vă amintim că ieri, un grup de șase democrați au părăsit fracțiunea PDM.

Adrian Candu a declarat: „Vrem să facem parte dintr-o echipă cu o identitate clară. Cel mai grav este că nici conducerea partidului nu ne spune unde se află astăzi partidul. Am insistat ca fracțiunea parlamentară să aibă discuții cu reprezentanții tuturor partidelor din parlament, așa cum se cuvine și ne cereau alegătorii. În schimb, vedem cum conducerea partidului preferă crearea unei platforme, a unei coaliții de guvernare cu socialiștii. Modul în care se duc alte tratative este laș.”

Candu a menționat că alături de colegii lui este surprins și dezamăgit de modul în care au decurs lucrurile. „Noi nu vrem să trădăm încrederea oamenilor, nu vrem să fim părtași. Nu e vorba despre vreo răzbunare.”

Acesta a mai menționat că un grup mai mare de democrați erau determinați să plece din partid, dar a fost șantaj și presiune. De asemenea, s-a pus presiune de a face coaliție cu PSRM.

Candu a menționat că, alături de deputații din blocul ACUM, va vota declarația pentru reconfirmarea vectorului european și va propune introducerea vectorului european în constituția țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente