La Manchester se crede că cea mai importantă resursă pe care o are un oraș sunt oamenii. Așa a început campania „Cetățenii din Manchester”, care își propune promovarea diversității din oraș cu un accent puternic pe faptul că indiferent de proveniență, domeniu de activitate, sex, fiecare persoană e un element dintr-un puzzle care crează o societate prosperă. Una dintre eroinele campaniei este Maria Iliut. Tânăra vine din Moldova și face cercetări la Universitatea din Manchester.

Pentru ca toți cetățenii din oraș să se poată mândri cu eroii săi, care de fapt sunt cetățeni activi, implicați în diferite domenii, care își fac munca cu interes și dedicație, portretele acestora sunt afișate în mai multe zone ale orașului. „Îmi place să învăț. Știți momentul în care ai vreo câteva momentele libere și iei cartea să mai citești câte ceva”, spune Maria în video de promovare a campaniei.

Tot din video aflăm cum Maria a ajuns la Manchester și de ce atât de mult a îndrăgit acest oraș. „Noi avem aici totul pentru a face știință. Nu trebuie să plecăm nicăieri în altă parte. Nu trebuie să împrumutăm lucruri, noi avem aici de toate”, se menționează în descrierea tinerei.

„Data viitoare când veniți la Manchester și treceți pe la Terminalul 3 al aeroportului, puteți vedea portretul meu la Sosiri și Bagaje. Îi mulțumesc mult campaniei #CitizensofMCR.”