UTM a dat start cursurilor de pregătire pentru BAC. Peste 500 de elevi au venit la primele ore

4

Peste 500 de elevi ai liceelor și centrelor de excelență din diferite localități ale republicii au răspuns prompt inițiativei Universității Tehnice a Moldovei, care de mai mulți ani organizează cursuri gratuite de pregătire pentru examenele de bacalaureat.

În 15 februarie, la dispoziția lor au fost puse aulele din campusurile academice Râșcani și Botanica ale UTM, care au găzduit primele ore de pregătire la matematică, fizică și desen artistic.

Bucuria și pasiunea care li se citeau în ochi aveau să exprime încrederea acestor tineri că au făcut alegerea corectă, scrie utm.md.

„Primii aspiranți la cursuri reprezintă o paletă geografică variată: din capitală – municipiul Chișinău – dar și din localitățile din apropierea Chișinăului – Ialoveni, Băcioi, Strășeni etc. Alegerea de a se pregăti de BAC anume la UTM este expresia unei mari încrederi din partea lor, dar și a responsabilității ce ne revine nouă ca instituție”, au declarat entuziasmați directorul Centrului Universitar de Informare și Ghidare în Carieră, Radu Melnic, și vicedirectorul Natalia Șestenco.

„Aceste cursuri le deschid calea spre facultatea și implicit domeniul profesional spre care aspiră. Suntem mândri că au ales în acest scop anume UTM, instituția despre care știu de la colegi, frați și prieteni că încurajează tinerii să descopere lumea fascinantă a ingineriei, tehnologiei și inovației”, a declarat Dinu Țurcanu, prorector informatizare, relația cu mediul socio-economic, imagine și comunicare al Universității Tehnice a Moldovei.

Acesta este doar un prim val al doritorilor care aspiră să susțină cu succes examenele de BAC.

Vezi aici orarul lecțiilor de pregătire.

###

Programul de pregătire pentru examenele de bacalaureat se înscrie în cadrul acțiunilor organizate de UTM pentru a crește reușita absolvenților de liceu. Prin dedicația și profesionalismul profesorilor săi, UTM dorește să contribuie la obținerea unor rezultate notabile de către absolvenții din țară, dar și să motiveze elevii din clasele gimnaziale să studieze și să îndrăgească obiectele STEM.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente