În cât timp încasează șefii marilor companii salariul anual al unui angajat. Directorul general al Apple face 57 de mii de dolari în mai puțin de două zile

Full Frame Shot Of American Dollar Bills
Foto: today show

Șefii marilor companii precum Apple și Microsoft câștigă foarte mulți bani, iar sumele par și mai mari în comparație cu salariul angajaților obișnuiți, de multe ori raportul dintre aceste două extreme fiind mai mare decât te-ai aștepta.

Companiile din Statele Unite sunt obligate să facă public raportul dintre salariul directorului general și cel al unui angajat obișnuit. Publicația Business Insider a folosit aceste cifre pentru a vedea în cât timp încasează șeful companiei salariul anual al unui angajat obișnuit. Au luat exemplul unor giganți tech precum Microsoft sau Apple, dar și exemplul altor companii mari din Statele Unite. În unele cazuri, un director general nu are nevoie decât de câteva ore, iar în cazuri „mai puțin fericite”, trebuie să treacă chiar și câteva zile.

Până în prezent, doar 19 dintre cele mai mari corporații din SUA au făcut publice aceste date.

Cât de repede adună șefii Microsoft sau Apple banii pe care îi încasează angajații lor

În cazul Qualcomm, raportul dintre salariul directorului general Steve Mollenkopf și cel al unui angajat al companiei este de 256:1. Astfel, în doar o zi și 10 ore, directorul general câștigă cei 90 259 $ pe care îi face un angajat într-un singur an. În total, Mollenkopf ajunge la suma de 23 065 052 $.

Satya Nadella este directorul general Microsoft și are o compensație de 42 910 215 $, în timp ce un angajat obișnuit face 172 512 $ pe an. Astfel, acesta câștigă într-o singură zi și 11 ore tot salariul pe care angajatul îl încasează într-un an. Raportul aici este de 249:1.

Tim Cook face mulți bani, iar asta o arată și raportul de 201:1 dintre venitul său și salariul unui angajat obișnuit Apple. Directorul general încasează în doar o zi și 20 de ore un salariu anual al unui angajat. Venitul său este de 11 555 466 $, în timp ce un angajat încasează 57 596 $.

Șefului Visa, Alfred F. Kelly Jr., îi ia două zile și patru ore pentru a aduna suma pe care un angajat al companiei o câștigă într-un an. În cazul acestuia, raportul este de 17:1, dacă iei în vedere că salariul său este de 24 265 771 $, iar un angajat obișnuit câștigă 14 494 $ pe an.

Până în prezent, cel mai mare raport al companiilor americane îl găsim la Starbucks: directorul general Kevin Johnson câștigă cei 11 489 $ pe care un angajat îi face într-un an în doar cinci ore și 14 minute. În acest caz, raportul este de 1 675:1.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente