La Universitatea Tehnică a Moldovei se desfășoară cursuri de master despre Uniunea Europeană

10-1-1030×773

La UTM, studiile despre Uniunea Europeană au o conotație specială. Obiectivul general rezidă în formarea de competențe privind construirea mecanismului de aliniere a activității întreprinderilor industriale la principiile UE, cu scopul asigurării unei dezvoltări industriale durabile.

Cursul de master „Managementul strategic al dezvoltării industriale durabile în contextul integrării europene” din cadrul proiectului Erasmus+ Jean Monnet Module EU4SID, desfășurat în cadrul Facultății Inginerie Economică și Business pentru programele de master „Administrarea afacerilor” și „Economia afacerilor imobiliare”, prima parte a căruia a derulat în toamnă, a fost reluat pe 27 ianuarie 2020. Titularii cursului, Rafael Ciloci și Cornelia Crucerescu, vin cu cele mai recente informații și bune practici în domeniu. Efortul are menirea de a facilita înțelegerea valorilor și mecanismelor generale și economice pentru construirea unei societăți europene, a rolului Uniunii Europene ca lider în promovarea și implementarea principiilor de dezvoltare durabilă, a aspectelor economice, sociale și de mediu, înțelegerea semnificației dezvoltării durabile pentru industrie și care sunt aptitudinile pentru o industrie durabilă, precum și acțiunile întreprinse de R. Moldova în procesul de integrare europeană și dezvoltare durabilă.

Subiectele-cheie au fost studiate mai aprofundat de către studenți și prezentate în lucrările individuale. Cele mai reușite lucrări au fost recomandate pentru prezentare la Conferința studenților, masteranzilor și doctoranzilor UTM din 1-3 aprilie 2020. Tematica subiectelor permite studenților să participe la diverse concursuri naționale și internaționale de eseuri despre Uniunea Europeană și să obțină premii atractive sub formă de bani, cărți și vizite la instituții europene.

În partea a doua a cursului, titularii Veaceslav Bârdan și Cornelia Crucerescu își propun să aprofundeze studiile despre contribuția Uniunii Europene pentru dezvoltarea industrial-durabilă. Vor fi studiate politicile comunitare cu impact sporit asupra dezvoltării industrial-durabile, precum și mecanismele de realizare în practică prin inovare, cooperare, standardizare, digitalizare și dezvoltarea antreprenoriatului.

Cunoștințele obținute în cadrul cursului vor facilita elaborarea tezelor de master cu aspect aplicativ privind implementarea principiilor dezvoltării durabile pentru diferite sectoare ale economiei naționale și dezvoltarea unor afaceri prietenoase mediului, responsabile social și eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Studenții ciclului I și II ai altor facultăți, doritori să afle mai multe despre valorile și principiile Uniunii Europene privind dezvoltarea industrială durabilă, pot accesa această pagină.

Pentru aceștia, UTM are și o invitație specială la Școala de primăvară, organizată în luna mai, recomandându-le să urmărească site-ul UTM și această pagină, pentru a afla perioada exactă a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente