(video) Un desen animat din Moldova a fost inclus de către revista Forbes în top 50 cele mai bune proiecte VR care au debutat în 2019

aripi

Ediția online a revistei Forbes a inclus desenul animat din Moldova „ARIPI” în top 50 cele mai bune proiecte VR care au debutat în 2019.

Articolul menționează că 2019 a fost un an de creștere explozivă pentru industria realității virtuale. Tehnologiile VR sunt utilizate nu numai pentru a crea jocuri interactive, dar în domenii precum publicitate, animație, cinema.

Filmulețul „ARIPI” relatează povestea unui astronaut moldovean care în copilărie visa să poată zbura. Însă, îndată ce eroul a crescut, visurile au fost uitate. Acum, el lucrează la o stație spațială. Într-o zi, o defecțiune mică face ca stația acestuia să se prăbușească. Pentru a fi salvat, eroul va trebui să revină la visul din copilărie și să-și desfacă din nou aripile.

Premiera privată a desenului animat a avut loc în aprilie 2019. Imediat după aceasta, proiectul a participat la mai multe festivaluri internaționale. În doar opt luni, studioul de animație din Moldova a participat la peste 50 de festivaluri de film din America, Franța, Canada, Croația, Anglia, Puerto Rico, România, Bosnia și Herțegovina etc.

„ARIPI” a primit peste 10 premii la categoria cel mai bun proiect VR și a devenit câștigătorul premiului „VR-AWARDS”, concurând cu lucrările studiourilor de animație cu renume mondial Walt Disney Animation Studios, Baobab Studios și Fable Studio. Un premiu special a fost acordat și muzicii lui Elias Tadeus, care a fost scrisă special pentru acest desen animat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente