(foto) Gustă din cultura asiatică. „Tapioca” – localul în care poți să bei bubble tea și să mănânci bubble waffles

collage

Călătoriile gastronomice sunt cel mai bun remediu pentru a cunoaște o cultură nouă. De la Chișinău putem, în jumătate de oră, să ajungem la Tokyo, Beijing, Roma sau Paris, prin intermediul bucatelor. În ajun de Anul Nou, pe harta Chișinăului a apărut „Tapioca”, un local care are drept scop familiarizarea orășenilor cu mâncarea asiatică; localul se specializează în bubble waffels și bubble tea.

„Am petrecut săptămâni întregi explorând tradiția ceaiului taiwanez și a vafelor de Hong Kong. Am încercat nenumărate arome și topping-uri cu bule pe care Asia le oferă. Treptat, localnicii ne-au dezvăluit rețeta, dar și ne-au împărtășit din secretele și filosofia preparării acestora”, spune Stanislav Florica, unul dintre fondatorii localului.

La „Tapioca”, pe lângă faptul că puteți alege dintr-o gamă variată de vafe și combinații de ceaiuri, puteți urmări și procesul de preparare a acestora. „Vizitatorii noștri pot urmări întreg procesul de preparare și se pot asigura că utilizăm doar produse naturale, de calitate.” Prepararea unei vafe durează aproximativ 10-15 minute. Vafele pot fi umplute atât cu înghețată, ciocolată, frișcă și fructe, cât și cu somon, verdețuri, legume, șuncă sau crabi.

Bubble tea se prepară în două minute, iar la bază are biluțe de suc aduse din Taiwan, suc și ceai. De regulă, biluțele de suc au gusturi diferite decât adaosurile, prin urmare gustul se schimbă în gură. „Permanent avem clienți chinezi, iar ei ne-au sugerat câteva ajustări și putem spune că acum rețetele noastre sunt în concordanță cu cele mai bune tradiții asiatice.”

De asemenea, în local au fost instalate și două console PlayStation, pentru ca vizitatorii să nu se plictisească așteptând.

Prețurile vafelor variază de la 30 de lei la 55 de lei, iar prețul unui bubble tea este de 35 de lei.

#diez a hotărât să facă o vizită localului. Vedeți cu ce impresii au rămas membrii echipei

„Am încercat waffels pentru prima dată, pentru că eu nu sunt amatoare de dulce. M-a bucurat faptul că am avut posibilitatea să aleg și altceva decât ce se propune în standardul asortiment (vafe dulci). Am încercat vafe cu somon și pot spune că după ora 18.00 mi-au potolit foamea binișor. Ceea ce mi-a plăcut mult de tot a fost bubble tea. La capitolul băuturi mai pot adăuga că și cafeaua are un postgust interesant, care se datorează vasului comestibil în care este servită”, spune Elena Baranov.

„Este un local drăguț unde te poți relaxa cu prietenii, mai cu seamă puteți savura niște gustări care se pot găsi pe placul fiecăruia. Iar jocurile video oferă o atmosferă specială celor care sunt pasionați de asemenea tip de divertisment. Personalul a fost drăguț și grijuliu”, spune Petru Beșleaga.

„Tapioca poate deveni acea oprire «în drum spre» sau «în drum de la» pentru o cafea în pahar delicios de ciocolată albă și pentru un waffle aerat sărat sau dulce. Astfel de opriri sunt foarte populare peste hotare și completează foarte bine stilul nostru de viață alert. Curiozitatea mea era să încerc ceaiul cu bule, pe care nu l-am mai întâlnit în localurile noastre, iar experiența a fost una dulce, moderat de dulce”, spune Alina Gîrneț.

„Tapioca mi-a părut un local care vrea să facă lucrurile diferit, și încearcă. Își adaptează rețetele după clienții care vin; de asemenea, sunt eco-friendly și au pahare de cafea din biscuite. Bubble waffles sunt pentru toate gusturile, atât dulci cât și numai bune pentru o cină. Eu am luat una cu prosciutto și cherry, destul de sățioasă și mi-a plăcut. Unicul lucru pe care l-aș schimba ar fi să pun în meniu componența sosurilor, mai ales pentru cei care evită sosurile albe (iaurt, maioneză, smântână etc). Dacă aș fi prin zonă și aș vrea o gustare rapidă, precis aș mai intra”, spune Alexandru Lebedev.

Dacă vreți să gustați și voi din bubble waffles și bubble tea puteți merge la Tapioca. Localul se află pe strada Kiev 10/1.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi topuri de localuri din Chișinău, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente