Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău organizează concursul de recitare a liricii eminesciene „La Putna”, etapa municipală, care va avea loc la 27 mai 2020, începând cu ora 13.00, în incinta Centrului Academic Internaţional EMINESCU (bd. Dacia, nr. 20).

Concursul face parte din proiectul internațional „Trasee eminesciene”, susținut de Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Mănăstirea Putna și Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene.

La concurs pot participa elevii claselor a VII-a-a XI-a. Participanții vor recita din lirica eminesciană și vor fi apreciați de juriu format din eminescologi, filologi, actori, regizori, specialiști în domeniu.

Elevii laureați (locurile I, II, III şi menţiunile I, II şi III) vor beneficia de o excursie pe urmele lui Mihai Eminescu, în perioada 13-16 iunie 2020, precum și la festivitatea de premiere în cadrul Mănăstirii Putna (unde vor recita poezii din creaţia eminesciană la bustul poetului, împreună cu elevi din România şi Ucraina).

Doritorii de a participa la concurs se înscriu, în prealabil, până în data de 20 mai 2020, la adresa de e-mail [email protected], indicând: numele, prenumele, numărul de contact, instituția de învățământ, numele profesorului de limba română și denumirea poeziei alese spre recitare.

Regulamentul concursului îl găsești în documentul de mai jos.