(foto) Curți din Chișinău. Descoperă cea mai patriotică intrare în bloc din sectorul Botanica al capitalei

collage curte

În Chișinău sunt tot mai multe ogrăzi care ies în evidență datorită felului în care sunt înfrumusețate și îngrijite de către locatari. În cadrul proiectului „Curți din Chișinău”, o să vă prezentăm cele mai neobișnuite curți cu idei trăsnite de decor din capitală. Așadar, dacă mai știți astfel de curți din Chișinău, dați-ne de știre pe pagina noastră de Facebook sau pe e-mail la [email protected].

În timp ce așteptăm mesaje de la voi, am reușit să mai găsim o intrare în bloc neobișnuită în sectorul Botanica. Aceasta se află pe strada Nicole Zelinski și se deosebește prin decorațiunile amplasate la intrare și culorile tricolorului.

„Ideea mi-a venit în momentul în care m-am mutat în casa nouă. Intrarea în bloc arăta ca într-un film horror, cu pereții murdari, pavajul din fața ușilor cu găuri, ușile abia se țineau și un miros insuportabil din subsolul blocului. În acel moment mi-am promis că voi încerca să schimb această situație. Eu nu am făcut totul într-un singur an, am făcu-o treptat. Într-o lună am pus teracotă, după asta am schimbat ușa, apoi am pus un acoperiș, am pus un panou pentru publicitate și așa încet, încet am ajuns la rezultatul pe care îl am acum. Am ales culorile tricolorului pentru că sunt un patriot adevărat și mă mândresc că sunt cetățean al Republicii Moldova. Acum am pus o cutiuță pentru locatarii care au idei cum putem să facem intrarea în bloc mai creativă. La noi e așa, oamenii își fac reparație în apartamentul propriu, mulți își fac reparație în propriile apartamente, dar la intrarea în bloc e o mizerie de te sperii. Dacă fiecare locuitor, care are posibilitatea, ar face ceea ce am făcut eu, orașul nostru ar fi floare”, a spus Andrei, autorul intrării creative în bloc.

Vezi mai jos cum arată intrarea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente