(foto) Curți din Chișinău: Ogradă vopsită în violet la Telecentru

12

În Chișinău sunt tot mai multe ogrăzi care ies în evidență datorită felului în care sunt înfrumusețate și îngrijite de către locatari. În cadrul proiectului „Ogrăzi din Chișinău”, o să vă prezentăm cele mai neobișnuite curți cu idei trăsnite de decor din capitală. Așadar, dacă mai știți astfel de curți din Chișinău, dați-ne de știre pe pagina noastră de Facebook sau pe e-mail la infoATdiezDOTmd.

Încă o curte neobișnuită se află la Telecentru, pe strada Lomonosov. Locatarii spun că atunci când a venit timpul de reînnoit vopseaua de pe scaunele și gardurile din ogradă,  au decis să folosească doar vopsea violetă, pentru că unul din locatari o avea în măsuri considerabile și, precum a spus el însuși, a fost o decizie „ieftină și bună”. Astfel, toate băncile, gardurile, un panou informativ și multe alte obiecte din curte sunt doar de o nuanță, ceea ce-i oferă ogrăzii un aspect îngrijit și stilat.

2

Violetul este o culoare a măsurii, constituită din roșu și albastru în proporții identice, din luciditate și acțiune cugetată, echilibru între pământ și cer, simțuri și spirit, patimă și înțelepciune.

9

10

6

13

8

Autor: Bogdan Lozinschi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente