25 de studenți și tineri designeri au avut provocarea ca în 24 de ore să creeze un outfit complet, inspirat din tema crizei ecologice mondiale. Studenții și tinerii designeri au participat la cea de-a doua ediție de Fashion Hackathon, organizată la ZIPhouse.

Tinerii au folosit materialele și accesoriile vechi, cărora au dorit să le confere o nouă viață, creând astfel ținute sustenabile și reciclând kilograme considerabile de stofă, plastic și hârtie învechită.

Toate echipele au avut spații de lucru special amenajate de către organizatori, având acces la programe de proiectare, la mașini de cusut profesioniste și platforme de inspirație. Concursul a culminat cu o prezentare a ținutelor, jurizat de designeri și specialiști autohtoni și multe premii din partea partenerilor evenimentului.

Acest proiect este organizat de către Centrul de Excelență în Design și Tehnologii ZIPhouse, parte componentă a Universității Tehnice a Moldovei, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei și finanțat de UK aid cu suportul Guvernului Marii Britanii.