ARBI a sechestrat, în 2019, bunuri în valoare de peste 2,6 miliarde de lei

vama_59381900

În anul 2019, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) din cadrul CNA a pus sechestru la 803 bunuri/active provenite din infracţiuni, în valoare totală de peste 2,6 miliarde de lei.

În perioada menţionată, Agenţia a vizat 139 de subiecţi cercetaţi în 67 de cauze penale pentru comiterea diferitelor infracţiuni.

După tipul bunurilor sechestrate de agenţie, pe primul loc se situează mijloacele de transport (201), urmate de terenurile agricole (140), conturile bancare (66), construcţiile nelocative (60), locative (59), terenurile pentru construcţii (58), aeronave, acţiuni etc. Potrivit procedurii, bunurile sunt valorificate, iar banii din vânzarea acestora se transferă în bugetul de stat.

Amintim că Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale este o subdiviziune autonomă a CNA, în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente