Trump i-a atacat pe activiștii de mediu la Forumul Economic Mondial: „Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii”

trump forum
Foto: foxnews.com

Donald Trump a spus, în discursul susținut marți la Forumul Economic Mondial de la Davos, că omenirea trebuie să respingă semnalele trase de oamenii de știință și de activiștii de mediu despre schimbările climatice. „Trebuie să-i respingem pe profeții sfârșitului lumii! În această perioadă nu este vreme să fim pesimiști. Este timpul să fim optimiști.”

Acesta a spus, referindu-se voalat la Greta Thunberg și la avertismentele transmise inclusiv la Davos în privința pericolului schimbărilor climatice, că nu va permite „socialiștilor radicali” să distrugă SUA, susținând că americanii au „cea mai curată apă și cel mai curat aer din lume”.

„Am lansat marea întoarcere americană, azi sunt mândru că SUA sunt în mijlocul unui boom economic așa cum lumea nu a mai văzut. America înflorește și prosperă și câștigă din nou, ca niciodată până acum”, a spus Trump.

Forumul economic de la Davos a fost deschis cu o dezbatere la care au participat cei mai tineri activiști pentru mediu, printre care și cunoscuta Greta Thunberg.

Este cel mai „tânar” panel organizat vreodată la Forumul Economic Mondial, informează The Guardian, citat de digi24.ro.

Greta Thunberg a vorbit la Davos despre ultimele 18 luni de când a început „greva climatică” și a precizat că datorită ei și altor tineri din întreaga lume care au format „o alianță a mișcărilor pentru mediu”, oamenii sunt mai conștienți acum despre problema schimbărilor climatice.

„Schimbările climatice și degradarea mediul înconjurător sunt un subiect fierbinte acum, datorită tinerilor care trag un semnal de alarmă. E un pas uriaș pentru că oamenii sunt mult mai conștienți”, a spus Thunberg. Greta susține însă că nu s-a obținut nimic concret până acum, pentru că emisiile globale continuă să crească.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente