Hai la teatru! Teatrul Național Satiricus te invită la trei spectacole în această săptămână

+ happy end

Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” te invită la trei spectacole în această săptămână. Alege o piesă care-ți este pe plac și petrece timpul în mod productiv și plăcut.

# 24 ianuarie, ora 18.30.  „MADE IN MOLDOVA” de Constantin Cheianu

De zece ani realitatea vieții în Republica Moldova este transpusă într-o piesă de teatru. „MADE IN MOLDOVA” de Constantin Cheianu este un spectacol care reușește să sublinieze durerile acestei națiuni, dar și să-i inspire speranță într-o zi de mâine mai bună. Actorii de la teatrul „Satiricus I.L. Caragiale” vă așteaptă la un spectacol de viziune, modern şi percutant. Piesa împlinește un deceniu de când se joacă pe scena teatrului. Chiar dacă spectacolul e și mai bun, desăvârșit de-a lungul repetițiilor și sutelor de reprezentații, realitățile din Moldova rămân aceleași.

Interpretat de o echipă omogenă, mereu în vervă, generoasă de a confirma scenic inventivitate dramatică şi parodică, „Made in Moldova!” este un spectacol de viziune, modern şi percutant, de la accentul pus pe cuvânt până la expresivitatea plastică a imaginilor. Esența tragică a spectacolului nu ne face să disperăm, ci doar să ne punem întrebări. De ce se întâmplă la noi toate aceste lucruri? De ce societatea civilă nu ia o atitudine adecvată? De ce suntem pasivi și nepăsători?

# 25 ianuarie, ora 18.30. „BUNĂ DIMINEAȚA, TĂTICULE!” de Jean Poirret

Comedia „BUNĂ DIMINEAȚA, TĂTICULE!” este o adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret, un spectacol montat de Sandu Grecu. „E o comedie spumoasă, despre micile noastre slăbiciuni, în acest secol grăbit. O poveste despre dragoste și trădare, despre infidelitate și devotament, despre triunghiul clasic (el, ea și amanta) ce ne violează spațiul nostru conjugal, despre inocență și imoralitate, în fine e despre noi, consumatorii de cultură. O comedie subtilă și foarte actuală, servită lejer, cu mult umor și scene destul de picante, ancorate în lumea sentimentelor umane.”

# 26 ianuarie, ora 18.30. „HAPPY END” de Jeroen Van Den Berg

Vitalie Drucec și trupa de la „Satiricus” au abordat un text incitant, de actualitate, după piesa unui dramaturg olandez contemporan. Este o melodramă sentimentală, cu implicații în problematica familiei moderne europene, lipsite de anumite convenționalisme, dar cu o biografie nu mai puțin dramatică și marcată de conflicte tensionante. Muzica originală este semnată de Marian Stârcea, artist al poporului. Scenografia și costumele sunt realizate de Ecaterina Salimova. În roluri evoluează Irina Rusu, artistă emerită (Els), Nadejda Crîlov (Ester), Dan Cobanu (Iurgen), Ion Grosu, artist emerit (Leo). În spectacol răsună și vocea de după cadru al celui de-al cincilea personaj – Teea, în interpretarea Alexandrinei Grecu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente