Mașinile înmatriculate în Stânga Nistrului pot traversa din nou frontiera moldo-ucraineană

Transsnistria masini

Mașinile înmatriculate în Stânga Nistrului pot traversa de astăzi, 20 ianuarie, frontiera moldo-ucraineană. Anunțul a fost făcut de către Biroul politici de reintegrare pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi a fost suspendat regimul de testare la trecerea frontierei de stat moldo-ucrainene pentru automobilele înmatriculate în Stânga Nistrului”, scrie în postare.

Conform Biroului politici de reintegrare, informația colectată de către organele de resort pe parcursul ultimelor 10 zile va fi analizată sub aspectul cererii pentru călătorii în Ucraina și a celei pentru înmatriculare cu plăcuțe „neutre” din partea locuitorilor regiunii transnistrene.

Deciziile ulterioare vor fi luate în baza analizei efectuate și vor fi comunicate public.

Amintim că săptămâna trecută, după ce autoritățile de la Chișinău au impus restricția automobilelor înregistrate în Stânga Nistrului, autoritățile separatiste de la Tiraspol au anunțat că vor restricționa accesul tuturor tipurilor de vehicule cu numere de înmatriculare moldovenești și conduse de cetățeni care locuiesc în Republica Moldova, iar restricții vor exista până în momentul în care autoritățile moldovenești le vor înlătura pe ale lor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente