Reprezentanții Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova au prezentat cel mai proaspăt studiu despre opinia populației cu referire la anul 2019. Prin urmare, cei mai populari politicieni la ora actuală sunt Igor Dodon, Maia Sandu, Ion Ceban și Pavel Filip.

La ora actuală, politicienii cu cea mai mai mare încredere în rândul populației sunt: Igor Dodon – 29,1 %, Maia Sandu – 16,6 %, Ion Ceban – 8,8 %, Pavel Filip – 6,1 %, Andrei Năstase – 5,2 %, Zinaida Greceanîi – 4,7 % și actualul prim-ministru, Ion Chicu – 3,4 %.

Pe de altă parte, Vladimir Voronin, Irina Vlah și Andrei Năstase au înregistrat cel mai negativ scor la încrederea populației. Respondenții au notat că nu au deloc încredere în acești politicieni.

Studiul s-a desfășurat în perioada 2-13 ianuarie 2020 în 83 de localități. Sondajul a fost finanțat din sursele interne ale Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.