(sondaj) Moldovenii continuă să aibă cea mai mare încredere în biserică. Care sunt cele mai populare instituții în rândul oamenilor

33

Biserica și președintele țării sunt cele de mai încredere instituții din Moldova în opinia oamenilor. Aceasta este concluzia sociologilor care au efectuat un sondaj ce a măsurat mai mulți indici socio-politici din anul 2019.

Foarte multă încredere din partea populației le are biserica (16,7 %), președintele țării (13,5 %), primăria (9,7 %), mass-media (6,5 %), armata (7,9 %), Academia de Științe a Moldovei (9,5 %),  guvernul (6,1 %).

Oamenii deloc nu au încrede în patronate (30,6 %), sistemul bancar (29,7 %), justiție (27,3 %), partide politice (22,8 %) și parlament (31,9 %).

Studiul s-a desfășurat în perioada 2-13 ianuarie 2020 în 83 de localități. Sondajul a fost finanțat din sursele interne ale Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova.

###

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit/-ă și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente