Neafiliat politic. Platforma DA vrea un candidat comun al partidelor democratice la următoarele alegeri prezidenţiale

alegeri-moldova-640×360

Platformei Demnitate şi Adevăr mizează pe un candidat comun din partea partidelor democratice pentru alegerile prezidențiale din 2020. Aceștia menționează că persoana care va candida trebuie să fie neafiliată politic.

„Situaţia politică gravă creată în Republica Moldova ne cere o abordare extrem de serioasă și responsabilă a proceselor electorale prin care să demonstrăm prin faptă că interesele ţării sunt mai presus decât interesele de partid sau personale”, se arată într-un comunicat al acestora.

Potrivit lor, necesitatea unității forţelor democratice în fața unui regim antidemocratic este la fel de actuală ca şi în 2016.

Reamintim că în 2016, Platforma DA a reuşit să colecteze circa 405 mii de semnături pentru a schimba modul de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova de către întreg poporul şi a lansat la 4 martie ideea candidatului comun pentru alegerile prezidenţiale.

„Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic”, se mai spune în comunicat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente