Întreaga operă eminesciană este disponibilă în regim gratuit şi într-un format compatibil cu smartphone-urile în magazinele App Store şi Google Play. Aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă„ a fost realizată pe parcursul a doi ani de o echipă interdisciplinară alcătuită din cercetători de la Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, membri ai Asociaţiei Române de Geopolitică, Geoeconomie şi Geocultură şi tineri informaticieni, cu sprijinul financiar al Asociaţiei NeamUnit.

Aplicația poate fi descărcată pentru dispozitivele pe sistem Android sau în magazinele App Store.

Academia Română şi-a asumat urgenţa refacerii punţilor dintre marii întemeietori ai culturii române moderne şi societate, idee asumată de către echipa de proiect. Astfel, aplicaţia „Mihai Eminescu, întreaga operă” pentru smartphone-uri reprezintă a doua mare relansare a operei eminesciene după seria tipărită de-a lungul ultimului secol de către Academia Română.

Scopul acestei aplicații este de a apropia tineretul de „omul deplin al culturii române” prin intermediul tehnicilor de comunicare moderne, menţionează Academia Română. În acelaşi timp, opera este utilă şi persoanelor de specialitate, punând la dispoziţia acestora un bogat instrumentar bio-bibliografic, spun reprezentanţii academiei.