(foto) Vulcanul La Cumbre din insulele Galapagos a intrat în erupție

Foto: iPiccy-collage

Vulcanul La Cumbre, de pe insula nelocuită Fernandina, parte a Insulelor Galapagos, administrate de către Ecuador, a intrat în erupţie şi aruncă în atmosferă lavă, au anunţat duminică autorităţile ecuadoriene citate de AFP.

„Vulcanul La Cumbre a intrat în erupţie în această seară”, a anunţat Parcul Naţional Galapagos (PNG) într-un comunicat, scrie AGERPRES.

„Valoarea ecologică a insulei Fernandina este foarte importantă, deoarece ecosistemele sale găzduiesc specii unice, cum ar fi iguanele terestre şi marine, şerpi, şobolani endemici, cormorani şi pinguini”, a adăugat PNG.

Potrivit aceleiaşi surse, acest vulcan, cu o înălţime de 1 467 de metri, prezintă o fisură de-a lungul flancului sud-estic, iar „un flux de lavă coboară spre coastele” insulei, una dintre cele mai tinere din arhipelag.

Un cutremur cu magnitudinea 4,7 a avut loc la 16.42 (21.42 GMT), potrivit Institutului ecuadorian de geofizică, şi a fost urmat de 29 de replici cu magnitudinea mai mică de 3,1.

Cea mia recentă erupţie a vulcanului a avut loc în perioada 16-18 iunie 2018.

Arhipelagul Galapagos îşi ia numele de la ţestoasele uriaşe care trăiesc în Pacificul ecuadorian şi face parte din rezervaţia biosferei care i-a servit naturalistului englez Charles Darwin la dezvoltarea teoriei evoluţiei speciilor.

Reporter stagiar: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente