Radu Rebeja îi ia locul lui Constantin Botnari în parlament. CEC i-a validat mandatul

rebeja2_1_medium_1358872465

După ce Constantin Botnari și-a depus mandatul de deputat PD în Parlamentul Republicii Moldova, Comisia Electoral Centrală a inițiat procedura de validare a mandatului următorului candidat din lista democraților. Astfel, următorul pe lista PDM este Radu Rebeja. Acesta a fost anterior în funcția de consilier principal de stat al prim-ministrului Republicii Moldova Chiril Gaburici pe problemele de tineret și sport.

În baza documentelor deținute, mandatul de deputat îi revine candidatului supleant Radu Rebeja din partea Partidului Democrat din Moldova. Hotărârea Comisiei urmează să fie transmisă Curții Constituționale pentru validare. Acesta a deținut anterior funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației în timpul Guvernului Gaburici.

Tot astăzi, au fost atribuite 36 de mandate de consilier local din municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia și localități din 15 raioane.

Amintim că, cererea de demisie a deputatului Constantin Botnari a fost aprobată de parlament la data de 5 decembrie, decizia de demisie a fost aprobată unanim.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente