Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a declarat în cadrul ședinței operative a guvernului din această dimineață că Arena Chișinău va fi dată în exploatare în luna aprilie, așa cum era prognozat anterior.

„Complexul Arena Chișinău deja a fost conectată la rețele de lumină, gaz, apeduct și acum urmează să fie conectată la rețeaua de drumuri. Acest lucru va fi implementat în două etape. Vom deschide Arena în luna aprilie, așa cum am stabilit. Când vorbim de deschiderea complexului, atunci trebuie să menționez că aceasta va avea doar în cazul în care el asigură funcționarea deplină. Nu pot spune că o parte va fi funcțională și alta nu. Guvernul asigură darea în exploatare a întregului complex sportiv”, a declarat ministrul.

„Arena Chișinău” este ridicată pe o suprafață de 10 hectare. Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, aqua park, o piscină deschisă pe timp de vară, care iarna se va transforma în patinoar, dar și de o parcare modernă. Lucrările de construcție sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat.

arena 13 arena12 arena10 arena9 arena 8 arena 7 arena6 arena5 arena4 arena3 arena2 arena1