Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat astăzi cererile de demisie a judecătorilor Ion Druță și Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție. Examinarea cererilor s-a desfășurat în lipsa magistraților.

Pe 10 decembrie, Oleg Sternioală a fost suspendat din funcție de către Consiliul Superior al Magistraturii, urmare a fostului procuror general interimar, Dumitru Robu, scrie agora.md.

Sternioală a fost reținut pe 4 noiembrie. Magistratul este cercetat într-o cauză penală deschisă sub suspiciunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Acțiunea ar fi fost caracterizată prin faptul că o persoană care știa că acești bani sunt ilegali a tăinuit originea și locul aflării lor.

Anterior, și magistratul Ion Druță a fost lipsit de imunitate. Pe 24 septembrie 2019, CSM a admis solicitarea procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, și a dat acordul pentru reținerea, aducerea silită, arestarea și percheziționarea acestuia, Druță fiind bănuit de îmbogățire ilicită.

Demisia acestora a fost susținută de șapte membri ai CSM. Prezenta hotărâre poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 30 de zile.