(foto) Exercițiu pentru elevii unui liceul din Capitală. Au simțit pe propria piele cum ar fi dacă li s-ar încălca drepturile

file_from_ios (1)

În contextul Săptămânii Drepturilor Omului, Tinerii Ambasadori Europeni au făcut o vizită elevilor de la liceul „Nicolae Iorga” pentru a-i sensibiliza și informa în legătură cu importanța respectării drepturilor umane, în special a grupurilor marginalizate în societate.

Inspirați din manualul „Compass”, creat de Consiliul Europei, tinerii au organizat o activitate creativă, numită: „Act with Will and Make Human Rights Real”, în care i-au făcut pe elevi să simtă pe propria piele cum ar fi dacă li s-ar încălca drepturile.

file_from_ios

Activitatea a constat dintr-un joc de rol, în care fiecare a trebuit să se imagineze în poziția diferiților oameni a căror drepturi deseori sunt încălcate, exemplu fiind persoanele discriminate pe bază de etnie, gen, rasă, persoanele din familii social-vulnerabile și altele. În urma acestei activități, a fost organizată o sesiune de briefing, în care tinerii au putut să reflecteze și să conștientizeze în ce postură se află oamenii care nu se bucură de toate libertățile fundamentale.

„Prin intermediul activității noastre din 3 decembrie, am vrut să sensibilizam elevii liceului «Nicolae Iorga» în legătura cu drepturile omului. Desigur, ne dăm seama că majoritatea sunt informați despre Declarația Internațională a Drepturilor Omului, din acest motiv scopul nostru a fost mai degrabă să demonstrăm că există oameni ale căror drepturi sunt încălcate. La finalul activității, tinerii au rămas convinși de prezența acestei probleme”, menționează Lena Gladun, una dintre membrii organizatori.

fotocold

Amintim că Iniţiativa Tinerii Ambasadori Europeni are scopul de a dezvolta cooperarea şi relaţiile durabile între tineret şi organizaţiile de tineret din UE şi ţările din Vecinătatea Estică: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Autoare: Alina Țurcanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente