Pentru o mai bună protecție a calculatorului, este recomandat să instalați un antivirus bun și multe companii care dezvoltă software de securitate pun la dispoziție și o versiune gratuită, astfel vă puteți proteja computerul cu un antivirus gratuit, fără să cheltuiți niciun ban.

Unul dintre primele programe necesare care ar trebui instalat pe un computer Windows este antivirusul. Mai jos puteți găsi lista cu cele mai bune programe antivirus gratuite 2019 pentru PC Windows, conform programe gratis.

# Kaspersky Free

Kaspersky Free este versiunea gratuită a programului Kaspersky Anti-Virus, software-ul de securitate multi-premiat, care ocupă în mod regulat poziții de top în clasamentul AV-Comparatives și AV-Test.

Interfața grafică este foarte ușor de înțeles, cu toate opțiunile ușor de accesat, iar publicitatea lipsește. Un alt aspect bun este faptul că nu sunteți invitați constant prin diferite ferestre care se deschid să cumpărați versiunea contra cost, așa cum se întâmplă la alte programe antivirus gratis.

Datorită faptului că lipsesc anumite opțiuni prezente în versiunea contra cost, fac antivirusul Kaspersky Free să aibă un impact redus asupra resurselor calculatorului, deci este recomandat să fie instalat și pe calculatoare mai vechi.

Pentru a-l instala pe calculator apăsați aici.

# Avast Free

Un alt antivirus gratuit și bun, care ocupă constant poziții fruntașe în testele efectuate de specialiștii de la AV-Test și AV-Comparatives, este Avast, dezvoltat de o companie cehă specializată în securitatea informatică.

Chiar dacă în versiunea gratuită au fost eliminate unele opțiuni prezente în versiunile contra cost, puteți oricum să beneficiați de protecția eficientă în timp real pe care o oferă motorul antivirus Avast. Pentru activare trebuie să vă creați un cont pe site, apoi prin e-mail primiți codul de activare.

Pentru a descărca antivirusul apăsați aici.

# Avira Free

Avira este una dintre cele mai vechi și mai bune soluții antivirus din toate timpurile. Asigură o protecție excelentă împotriva amenințărilor și nu încetinește excesiv calculatorul. Versiunea gratuită protejează sistemul în timp real împotriva tuturor amenințărilor (virus, malware, rootkit, ransomware, trojan și spyware).

Interfața grafică este elegantă, intuitivă și imediat se înțelege funcționarea programului. Actualizările sunt automate și foarte frecvente, astfel programul este întotdeauna pregătit să protejeze computerul și de cele mai noi amenințări.

Puteți descărca antivirusul dacă apăsați aici.

# Comodo Free

Comodo Antivirus este un program de securitate care vă permite să eliminați viruși, troiani, spyware și malware de pe computer și să vă protejați calculatorul Windows de amenințările tot mai frecvente pe care le puteți întâlni când navigați pe internet.

Complet gratuit, Comodo Antivirus este unul dintre puținele programe antivirus care se poate utiliza gratis și în scopuri comerciale. Licența de utilizator permite utilizarea programului în birouri, magazine sau companii, nu doar pe calculatorul de acasă.

Actualizările sunt zilnice, astfel Comodo reușește să recunoască rapid și cu acuratețe chiar și cele mai noi amenințări.

Pentru a descărca antivirusul apăsați aici.

# BitDefender Antivirus Free

BitDefender Free este un antivirus bun și gratuit, cu protecție în timp real, scanare automată, anti-phishing și actualizări automate.

Scanările sale sunt mai rapide și au un impact mai mic asupra calculatorului, în comparație cu alte programe antivirus, dar oferă mai puține opțiuni și, de exemplu, nu este posibilă programarea unei analize complete.

Ca să folosiți Bitdefender Antivirus Free Edition este nevoie să vă creați un cont, dar dacă nu doriți să pierdeți timpul cu înregistrarea, vă puteți loga cu contul Facebook sau Google.

Pentru a descărca antivirusul apăsați aici.

# AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free este un antivirus bun și puternic, un instrument esențial care vă protejează de viruși, worms, troiani, spyware și rootkit-uri în timp ce navigați pe internet sau verificați e-mailurile.

Cu AVG AntiVirus Free puteți să programați scanarea PC-ului și să decideți dacă doriți să analizați întregul sistem sau o parte din acesta. În plus, poate fi inițiată separat o analiză completă pentru a identifica rootkit-urile.

În plus, AVG Free vă protejează confidențialitatea prin evitarea furtului de date: analizează comportamentul programelor instalate și blochează automat acțiunile suspecte.

Pentru a-l descărca pe calculator, apăsați aici.

# 360 Total Security

Disponibil gratuit, această suită oferă un nivel ridicat de protecție împotriva tuturor amenințărilor care se pot întâlni navigând pe internet, cum ar fi troiani, viruși și programe malware.

Protecția este în timp real, deci 360 Total Security poate să detecteze și să blocheze toate amenințările înainte ca acestea să infecteze calculatorul.

Ca să descărcați 360 Total Security apăsați aici.

Reporter Stagiar: Petru Beșleaga