Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție. Decizia vine după ce procurorul general Alexandru Stonioglo a anunțat săptămâna trecută că va fi efectuat un control special pe numele lui Viorel Morari, iar dacă va fi găsit vinovat, va fi deschisă o anchetă de muncă. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către șeful PA, Viorel Morari.

„Prin Dispozițiile Procurorului General din 9 decembrie 2019, s-a dispus efectuarea de către două grupuri de procurori special desemnați a unui control complex al activității procuraturilor specializate – Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina procuraturii.

Obiectivele controalelor constau în verificarea și evaluarea activității acestor două unități specializate ale procuraturii pe toate dimensiunile de competență, conform unor indicatori concreți, menționați în dispoziții pentru perioada 2016-prezent.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie, Viorel Morari a fost restabilit în funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție.