Vlad Filat întâmpinat cu aplauze la Consiliului Politic Național al PLDM: „Pentru ca acest regim putred să sară în aer, nu e suficient ca eu să fac declarații”

vlad filat 1

„Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare, până când nu voi demonstra că ceea ce s-a vorbit, promovat cu insistență în adresa mea, a fost o nedreptate.” Aceasta a declarat fostul prim-ministru Vlad Filat, care a participat astăzi la ședința Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), convocat cu prilejul aniversării a 12-a de la fondarea partidului.

Fostul lider PLDM a fost întâmpinat cu aplauze și a ținut un discurs în fața celor prezenți.

Vlad Filat a declarat că și-a sistat activitatea politică, însă va continua să lupte pentru valorile pe care anterior le-a promovat.

„Nu știu cum să vă redau ceea ce simt. După 50 de luni de singurătate, să treci printr-o perioadă grea, într-o atmosferă atât de cunoscută, atmosfera care poate s-o genereze doar oameni buni. Chiar dacă au fost pereți, gratii, eu v-am simțit, pentru că bateriile erau încărcate cu lucrurile bune care le-am făcut împreună. Acest lucru m-a ajutat să fiu astăzi, aici, în fața dumneavoastră. Înțeleg că sunt multe întrebări, speculații, de aceea eu o să încerc să vă răspund la unele lucruri acum. Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare, până când nu voi demonstra că ceea ce s-a vorbit și promovat cu insistență în adresa mea a fost o nedreptate”, a menționat fostul lider PLDM.

De asemenea, acesta a spus că modul în care va activa urmează să fie definit, iar acum nu are o formulă: „Știu că mulți au așteptat ca eu să explodez relele din această țară. Pentru ca acest regim putred să sară în aer, nu e suficient ca eu să fac declarații, este necesar să avem un sistem politic funcțional, avem nevoie de moralitate, toleranță, respect reciproc și avem nevoie ca ura dintre oameni să dispară. Așteptările oamenilor, indiferent unde sunt ei, sunt legate de dreptate. Ne dorim să avem parte de dreptate. După aceste 50 de luni sunt cu sufletul împăcat, nu vreau răzbunare, nu am răutate, sunt liber”, a mai adăugat Vlad Filat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente