Nu fii singur/-ă în această duminică. Sună-ți amicii și ieșiți la o plimbare sau vizitați un târg de caritate. Noi nu putem decide în locul tău cum să-ți petreci a doua zi de odihnă, însă ne rezervăm dreptul să-ți sugerăm câteva evenimente utile pentru tine.

# Standul Japoniei la International Charity Bazaar

Vă place cultura niponă? Veniți la Moldexpo să admirați și să cumpărați articole și vesele care vor fi expuse la standul Ambasadei Japoniei la cel de-al 23-lea International Charity Bazaar (Târgul Internațional de Caritate). Intrarea costă 25 de lei, standul este deschis între orele 10.00 și 16.00.

# Gala Premiilor TVR Moldova 2019 – „Români pentru români”

A devenit o tradiţie ca Televiziunea Română să premieze performanţa, excelenţa şi dedicaţia de care dau dovadă personalităţile care activează în beneficiul societăţii, promovează valorile şi cultura românească în Republica Moldova.

A IV-a ediţie a Galei Premiilor TVR MOLDOVA va avea loc, începând cu ora 17.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău. Telespectatorii şi invitaţii speciali ai serii vor urmări Ceremonia de decernare a premiilor de excelenţă şi se vor bucura de momente artistice susţinute de interpreţi îndrăgiţi de publicul de pe ambele maluri ale Prutului.

Vor fi premiate 10 personalităţi din spaţiul românesc, care au rezultate frumoase în domeniile lor de activitate. Printre categorii se numără: promovarea istoriei şi a limbii române, a patrimoniului cultural, pentru performanţă în educaţie, artă, afaceri, pentru responsabilitate socială.

Trofeele Galei Premiilor TVR MOLDOVA reprezintă, simbolic, cele două state de pe ambele maluri ale Prutului – România şi Republica Moldova – care rămân unite prin Luceafăr – simbolul tuturor românilor.

La eveniment vor răsuna piese din toate timpurile, iar emoţiile vor fi trăite la maximum. Ritmurile populare vor intra în armonie cu cele folk, pop şi rock. Pe scenă vor urca vedete precum Ducu Bertzi, Dinu Iancu Sălăjanu, Domniţa Iscru, Maria Luiza Mih, Viorel Burlacu, Stela Botez, Kapushon, Elvi’s Band, Tatiana Turtureanu, Dumitru Botnaru, Studioul folcloric „Iedera”. Pavel Stratan împreună cu Cleopatra şi Cezar Stratan vor interpreta în premieră piese dintr-un nou proiect muzical în cadrul unui recital de excepţie.

# Alba ca Zăpada – Spectacol Interactiv de Animație pentru Copii

Cumpără bilete și vino împreună cu copilașii, la ora 16.00, la Spectacolul de Animație Distractiv, Interactiv și Educativ pentru copii – „Alba ca Zăpada” – jucat live în incinta Centrului Cultural Odeon, Chișinău, str. Eminescu 55 (lângă Teatrul Satiricus sau în apropiere de Filarmonică).

Prețul biletelor: 120 și 150 de lei. Info bilete: 022882188

Spectacolul „ALBA CA ZĂPADA” se joacă în limba română și este o adaptare după renumita poveste a Fraților Grimm și realizată în stilul Planeta Clounella, cu numeroase momente de interacțiune cu publicul, cântec, dans și jocuri cu spectatorii. Subiectul a suferit unele modificări, dar considerate benefice pentru un spectacol de animație pentru copii cu vârsta cuprinsă între doi și șapte ani.
Alba ca Zăpada e la fel de frumoasă ca în povestea clasică, Regina e plină de invidie și ură, ținând neapărat să scape de frumoasa prințesă, iar Mutulel – cel mai curajos pitic care o salvează din capcana mamei vitrege-Regina.

# Otello – operă în patru acte de Giuseppe Verdi

După piesa „Othello” a dramaturgului W. Shakespeare. Premiera operei a avut loc la Milano, la Teatro alla Scala, în ziua de 5 februarie 1887. Premiera la Chişinău – 6 martie 1964 la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet.
Conducerea muzicală, dirijor: Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului
Regia: Andrea Battistini (Italia)
Regizor coordonator: Rodica Picireanu
Scenografia: Iurie Matei, Artist al Poporului
Prim Maestru de cor: Oleg Constantinov, Maestru în Artă
Durata spectacolului: două ore și 45 de minute (cu două pauze)
Opera este prezentată în limba italiană.
Titrarea – în limba română.

Biletele pot fi procurate aici.

# Friends Pub Quiz

Ce reprezintă Pub Quiz? Este un joc intelectual-distractiv, unde fiecare participant poate util și cu plăcere să își petreacă timpul, să își demonstreze ingeniozitatea și norocul și, nu în ultimul rând, să își demonstreze cunoștințele sale, răspunzând la întrebări într-o companie de oameni veseli și pasionați.

Cum totul lucrează?

Echipele cu un spirit de luptător și într-o dispoziție excelentă se reunesc într-un loc și la o oră stabilită din timp. Prezentatorul îi salută pe toți, le explică regulile jocului, înmână fiecărei echipe fișele pentru răspunsuri și dă start jocului. Jocul constă din mai multe runde ce au tematici variate (de la melodii din copilărie până la fizica aplicată și de la bucătăria moldovenească până la inovațiile japoneze). La finele fiecărei runde, prezentatorul colectează fișele cu răspunsuri, pentru a identifica echipa învingătoare. În timp ce fișele cu răspunsuri sunt verificate, participanții la joc poartă discuții și fac schimb de păreri privind întrebările și răspunsurile oferite în runda precedentă. Conform rezultatelor obținute, după verificarea fișelor de joc, prezentatorul anunță echipele ce s-au remarcat în runda precedentă. La final, pe primul loc se plasează echipa ce a dat un număr cât mai mare de răspunsuri corecte, aceasta, dar poate și nu doar ea, primește toată gloria, faima și recunoștința organizatorilor împreună cu daruri și buna dispoziție.

Înregistrarea se face aici.