Uniunea Europeană susține efectuarea lucrărilor de restaurare la Cetatea Tighina și la Circul din Chișinău conform standardelor internaționale. Este vorba despre un proiect în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

„Uniunea Europeană este încântată să poată participa la acest proiect de restaurare pe termen lung, pentru care au fost alocate aproximativ 2,5 milioane de euro până în 2021. Acest complex istoric este unul de importanță națională și internațională, cu perspective turistice semnificative”, a declarat Fabien Schaeffer, manager de program în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

20190907_111157

DCIM101MEDIADJI_0373.JPG

Programul a comandat realizarea unui studiu de expertiză tehnică și design, în baza căruia vor fi stabilite cele mai afectate porțiuni care au nevoie de intervenții urgente, precum și lucrările necesare.

„Cetatea este un obiectiv istoric din secolul XV de o importanță foarte mare. Până acum nu a beneficiat de conservare. Lucrările care s-au făcut anterior aici au vizat zona parcului și nu cetatea propriu-zisă. De asta suntem recunoscători Uniunii Europene pentru inițiativă”, a spus directorul cetății, Aleksandr Iaskov.

DJI_0079

DCIM101MEDIADJI_0381.JPG

Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru, prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare.

Mai multe despre Programul finanțat de Uniunea Europeană „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova, găsiți pe site-ul PNUD Moldova, pe pagina de Facebook: Poduri de încredere peste Nistru.