Epopeea Tesla Cybertruck: Design futuristic, geam spart, sute de mii de precomenzi și meme-uri moldovenești

clopmdg

La sfârșit de noiembrie, businessmanul Elon Musk a prezentat primul pickup electric al companiei sale Tesla, care întrunește atât designul futuristic cât și rezistența unei mașini blindate. Pornind de la eșecul cu geamurile, care au fost sparte chiar în timpul prezentării, și până la meme-urile moldovenești, Tesla Cybertruck a făcut furori în mediul online, fiind unul dintre cele mai discute subiecte din lume la sfârșitul toamnei 2019.

# Despre vehicul

Tesla Cybertrack are aproape șase metri lungime și 1,9 metri înălțime. Mașina este fabricată din oțel, material folosit pentru rachetele SpaceX, care poate opune rezistență chiar și gloanțelor de 9 mm, iar împreună cu sticla blindată o face să fie un adevărat monstru al drumurilor.

cybertrack on the road

Vehiculul a fost proiectat în trei modele:

# versiunea cu un singur motor atinge viteza maximă de 175 km/h, are o autonomie de 400 km și capacitatea de tractare de 3 400 kg. Suma pentru această configurare se estimează la 39 900 de dolari;

# versiunea cu două motoare are o viteză maximă de 195 km/h, autonomie de 480 km și capacitatea de tractare de 4 550 kg. Suma pentru acest model este deja de 49 900 de dolari;

# versiunea cu trei motoare se distinge de celelalte două prin faptul că atinge viteza de 100 km/h în doar 2,9 secunde, viteza maximă este de 210 km/h, iar autonomia acesteia este de 800 km cu o capacitate de tractare de 6 350 kg. Suma solicitată pentru această versiune este de 69 900 de dolari.

# Deși nu trebuia să crape, geamul totuși a crăpat

În timpul prezentării, Musk a dorit să demonstreze cât de trainice sunt materialele din care este construită mașina și l-a rugat pe asistentul său, Franz von Halzhausen, să arunce cu niște bile de fier în geamurile ei, care ulterior nu au rezistat impactului și au crăpat.

Directorul companiei a argumentat acest caz pe Twitter menționând că geamurile s-au spart din cauza loviturilor precedente a barosului de fier în ușile mașinii, care au crăpat baza sticlei, asta a și provocat ulterior spargerea acestora.

# Partea cea mai „gustoasă”: meme-urile

Noul model a reușit să devină faimos în mare parte meme-urilor. Chiar dacă nu ai idee despre tehnologie și invențiile lui Musk, la sigur ai văzut meme-uri cu Tesla Cybertrack. Internauții au ironizat designul mașinii, care le-a părut ciudat, iar pe alocuri deloc futuristic. Până și companiile mai mari nu au ezitat să improvizeze câte un meme. Un exemplu îl puteți vedea mai jos.

lego

De asemenea, nici moldoveni nu au rămas indiferenți față acest subiect și au creat meme-uri proprii cu noua mașină Tesla, transpusă în realitatea noastră, unde noul Cybertruck este văzut în mai multe ipostaze pe străzile Chișinăului.

nopng

Cybertrack si politia cybertrack sipolitia rutiera

Musk a argumentat designul mașinii prin faptul că materialul folosit în construcția acesteia este un oțel ultra-solid, folosit și în fabricarea rachetelor SpaceX, care nu poate fi prelucrat la fel ca cel al mașinilor obișnuite.

# De cealaltă parte: deja au fost comandate 200 de mii de exemplare

În pofida tuturor circumstanțelor, Elon Musk a anunțat pe Twitter că numărul doritorilor care au făcut precomanda pentru Tesla Cybertruck depășește 200 de mii de exemplare.

Și poliția din Dubai a anunțat că va avea noul Cybertrack în parcul său de mașini deja în 2020. Anunțul a fost făcut de forțele de ordine locale pe pagina lor de Twitter.

Jurnaliștii de la Arabian Business, l-au citat pe comandantul-șef al Poliției din Dubai, generalul Abdullah Khalifa Al Marri, ce spune că pickup-ul electric va contribui la îmbunătățirea prezenței securității în destinații turistice, precum Burj Khalifa, Sheikh Mohammed Bin Rashid Boulevard, Jumeirah Beach Residence și la Mer, respectiv nu va fi utilizat pentru urmăriri sau alte scopuri.

tesla-cybertruck-for-dubai-police

În așteptarea mașinii se află și doi moldoveni stabiliți peste hotare, care au făcut precomandă versiunii cu două motoare.

Pentru orice eventualitate, îți lăsăm detalii despre precomandă, poate reușești să aduci Tesla Cybertruck pe drumurile din Moldova, cu siguranță va fi mai populară decât meme-urile.

Clienții care deja sunt interesați în procurarea mașinii pot face precomanda acesteia pe site-ul oficial al companiei, achitând o sumă de 100 de dolari.

Mașina va fi pusă în producție din 2021 până l-a sfârșitul lui 2022, în funcție de configurația aleasă.

Autor: Petru Beșleaga

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente