(doc) Urmărirea penală în dosarul finanțării PSRM din partea Federației Ruse va fi reluată

1068122__5d7efa1f1982a

Liderul Partidului Platforma Dreptate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook că ca ancheta cu privire la „finanțarea PSRM din Federația Rusă” urmează să fie reluată. Năstase a mai scris în postare că îl va acționa şi în judecată civilă, dar şi sub aspect contravențional pe Igor Dodon.

„Am reusit! Ordonanța de neîncepere a urmăririi penale în cazul finanțării externe a PSRM, recunoscută de Dodon în cadrul târgului cu Plahotniuc, la fel ca şi ordonanța NUP în cazul uzurpării puterii de stat, este ANULATĂ! Demersurile şi eforturile noastre dau roade”, scrie în postare.

Andrei Năstase mai scrie că ordonanța din 8 iulie 2019 emisă de procuratura de buzunar a lui Plahotniuc este parte componentă a înțelegerii dintre Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, ca ambii să evite răspunderea penală binemeritată și să li se claseze cauzele penale pornite în privința faptelor lor infracționale, iar anularea acestei ordonanțe este un succes al întregii noastre societăți.

78583986_2406521886237158_2242466038002221056_o

Amintim că, la începutul lunii iunie Procuratura Generală a pornit un dosar penal privind presupusele finanțări din afară a PSRM în campania electorală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente