Concursul de lectură „Bătălia cărților”. Cum poți deveni cititorul anului

biblioteca

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărților, ediția a V-a. Finala concursului va avea loc la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148.

Astfel, evenimentul va avea loc:

— sâmbătă, 7 decembrie, ora 11.00 – segmentul adolescenți (15-18 ani);

— duminică, 8 decembrie, ora 11.00 – segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde câteva etape, în cadrul cărora concurenții finaliști vor prezenta pledoaria „Convinge-mă să citesc!”, susținând cartea preferată din lista recomandată și vor răspunde la întrebări adresate de juriu, format din scriitori, critici literari, bibliotecari, dar și de public.

Participantul, care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere, și va răspunde cel mai bine și mai convingător la întrebări, va deveni Cititorul anului 2019.

Juriul va mai acorda premii pentru Cititorul anului, creativ, exeget, pro activ, iar toți finaliștii vor avea parte de diplome și surprize.

Conform regulamentului, fiecărei cărți citite urma să i se acorde punctaj. Astfel, prin votul participanților la concursul de lectură Bătălia cărților, va fi nominalizată Cartea anului 2019.

Concursul are drept scop stimularea lecturii și promovarea valorilor literare în rândul copiilor și adolescenților și s-a desfășurat în perioada martie-noiembrie 2019.

Înregistrarea s-a făcut în toate filialele bibliotecii, prin completarea unui dosar de participare. Pentru a intra în finală, participanții au avut de citit o listă de 10 cărți recomandate și de întocmit fișe de lectură pentru fiecare titlu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente