Moldova va găzdui meciurile din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru juniori U19. Meciurile se vor juca în perioada 5-13 octombrie 2020.

Marți, 3 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi a grupelor din cadrul preliminariilor Campionatului European pentru juniori U17 și U19, ediţia 2020/2021.

Naționala U17 a Moldovei va juca în grupa a 9-a, din care mai fac parte Austria, Norvegia și Islanda. Meciurile se vor juca în perioada 5-13 octombrie 2020, în Austria.

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și patru selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Olanda și Spania sunt deja calificate direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Apoi 15 câștigătoare și echipe de pe locul doi din grupele etapei de elită se vor alătura gazdei turneului final, Cipru, la EURO U17, care se va desfășura în luna mai 2021.

Naționala U19 a Moldovei va juca în grupa a 8-a, din care mai fac parte Franța, Grecia și Azerbaidjan. Meciurile se vor juca în perioada 5-13 octombrie 2020 în Republica Moldova.

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă și patru selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 13 grupe. Portugalia este selecționata deja calificată direct în etapa de elită, având cel mai bun rating UEFA la această categorie de vârstă. Apoi șapte câștigătoare ale grupelor etapei de elită se vor alătura gazdei turneului final, România, la EURO U19, care se va desfășura în luna mai 2021.