„Am mers la mitropolie, după care la părinți.” Primul interviu a lui Vlad Filat, după eliberarea din închisoare

Vlad-Filat-a-fost-eliberat-Ce-ne-a-spus-ex-premierul-la-telefon-64478-1575380832

Vlad Filat a acordat primul interviu de presă, după ce a fost eliberat ieri din închisoare. Ieri, internauții puneau în discuție mai multe instituții de presă unde Filat și-ar face prima apariție în cadrul unui interviu, astăzi misterul a fost elucidat. Interviul a apărut pe portalul Tribuna.

Filat a vorbit despre mai multe aspecte în cadrul interviului. Deși ieri spunea că prima destinație sunt părinții, totuși, pe listă a fost altcineva: „Am mers la mitropolie, unde am avut o scurtă întrevedere cu ÎPS Vladimir, mitropolit al Chişinăului şi Întregii Moldove, după care am mers la părinţi”, a spus Filat.

Filat a comentat și reacțiile apărute în presă, dar și în mediul online despre eliberarea sa: „Ceea ce m-a durut cel mai tare este că acei care comentează cu atâta râvnă eliberarea mea înainte de termen nu au comentat nici într-un fel modul în care am fost reţinut, arestat, judecat, condamnat şi condiţiile în care am fost deţinut.”

Fostul prim-ministru spune că eliberarea sa a fost legală și a explicat ce a stat la baza eliberării sale.

„Eliberarea mea condiţionată are la bază normă legală şi proceduri extrajudiciare expres stabilite. Calculul care a fost prezentat public, precum că am fost condamnat la nouă ani, iar patru ani nu reprezintă două treimi din termen, este, cel puţin, speculativ. Având în vedere decizia CEDO, eu m-am adresat în instanţele naţionale, care au redus termenul de nouă ani cu 709 zile. Dacă faci un calcul matematic simplu, conform procedurilor legale, suma între patru ani şi ceva plus 709 zile reprezintă mai mult decât două treimi din termen. Nu vreau să cred că lucrul acesta nu se explică sau nu se vorbeşte, pornind de la reavoinţă.”

Filat a mai vorbit în cadrul interviului și despre planurile de viitor: vrea să „repare” relația cu persoanele apropiate și speră că va avea posibilitatea să-și demonstreze nevinovăţia în condiţiile unui proces echitabil. Cât despre politică, Filat spune că: „planurile mele de viitor ţin de viaţa mea privată şi nu au legătură cu activităţile politice, ceea ce nu înseamnă că nu voi avea o comunicare cu oamenii care se ocupă de politică.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente