(foto) FLO – the House of Fashion: Un design interior cu note de rafinament secular

servicii-de-design-interior-moldova

Într-o lume în care se pune accent tot mai mare pe simplitate și comoditate, este tot mai dificil să primim doza necesară de rafinament și șarm, mai ales când este vorba de un design interior. Darămite când este vorba de un proiect în care trebuie să realizezi până și cele mai mici detalii în doar trei săptămâni. Este vorba despre proiectul „FLO – the House of Fashion”, conceput de echipa de designeri AB + Partners în 2019.

Pe un spațiu de doar 85 m², într-o casă amplasată în centrul vechi al Chișinăului, cu un buget de doar 20 de mii de lire sterline, echipa AB + Partners a reușit să creeze o capsulă modernă destinată unei afaceri vestimentare.

Născut dintr-o simplă schiță de proiect, făcută de mână, „FLO – the House of Fashion” a transformat percepția noastră asupra serviciilor de design interior din Chișinău, oferindu-ne o soluție fiabilă pentru orice capitală a lumii. Așa cum afirmă chiar designerii AB + Partners, proiectul FLO reprezintă un memento al istoriei. Scopul întregului proiect a fost revigorarea unei clădiri de interes istoric, care era transformată într-un birou anonim și își epuizase toate caracteristicile și originalitatea.

Să valorificăm spațiul a fost cu atât mai dificil, cu cât întreaga realizare a durat doar trei săptămâni. Punem accent pe această perioadă, deoarece este o realizare evidentă. Marele noroc este că designerii au putut păstra structura de bază a clădirii, intervenind, în mod prioritar, asupra finisajelor. Pentru a reanima autenticitatea întregului interior, a fost demontată vechea mochetă de pe pardoseală și restaurat parchetul, eliminându-se de pe el straturile de vopsea multiple. Totodată, a fost eliminat tapetul de pe pereți, aplicându-se un finisaj cu o culoare nobilă, fără a ascunde defectele timpului.

Piesa de rezistență a întregului proiect este, cu siguranță, utilizarea ideilor inspirate din așa-zisele palazzo italiene. Culorile vibrante, frescele desprinse parcă din lucrările lui Michelangelo, energia pulsativă – toate la un loc au dat naștere unui spațiu modern și întinerit.

Eforturile, perseverența și originalitatea designerilor AB au fost recunoscute și apreciate la justa valoare pe arena europeană prin premiul Big SEE (Big South-East Europe) la categoria „Interior Design Award în 2019” și premiul International Property Awards la categoria „Best Retail Interior Moldova”.

Premiul Big SEE este oferit de Zavod Big, o organizație independentă și non-profit, care încurajează dezvoltarea unei economii creative, susține potențialele de dezvoltare ale societății și își propune să le confrunte cu provocările lumii moderne. Este forța motrice a Festivalului City of Design, al lunii proiectării și arhitecturii mari, precum și al revistei Hiše și al revistei Lesarki Utrip.

International Property Awards este o competiție deschisă profesioniștilor din domeniul proprietății rezidențiale și comerciale din întreaga lume. Celebrează cele mai înalte niveluri de realizare de către companiile care operează în toate sectoarele industriei imobiliare. Un premiu de proprietate internațională este o marcă de excelență de renume mondial.

„FLO – the House of Fashion” este un proiect care a reușit să răspundă tuturor cerințelor dictate de cele două premii, oferind originalitate, inovație și fiabilitate în termen scurt, demonstrând astfel că un design interior arhitectural poate adăuga culoare unor spații istorice, grație detaliilor minimaliste și unei explozii ordonate de culoare.

servicii-de-design-interior-moldova

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente