Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler scriitoarei Tatiana Ţîbuleac

tibuleax
Foto: agora.md

Tatiana Ţîbuleac a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, Categoria A – „Literatura”, din partea președintelui Klaus Iohannis, în semn de apreciere pentru activitatea importantă dedicată creaţiei literare, pentru talentul şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul activităţii sale, dobândind recunoaştere la nivel european.

„De Ziua Națională a României, președintele Klaus Iohannis a dispus decorarea mai multor persoanlități care au contribuit la dezvoltarea literaturii, învățământ și recunoașterea valorilor naționale. Printre acestea se numără și scriitoarea Tatiana Ţîbuleac care s-a învrednicit de Ordinul «Meritul Cultural» în grad de Cavaler”, scrie agora.md.

Recent, Tatiana Ţîbuleac a fost apreciată și de librarii din Spania pentru lucrarea „Vara în care mama a avut ochii verzi”. Scriitoarea a obținut premiul pentru proză.

În luna august 2019, scriitoarea a obținut Premiul Național pentru valoarea estetică deosebită a operei literare și promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan european, iar romanul „Grădina de sticlă” a câștigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Iulia Vrabie
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente