Cum au participat la democrație elevii unei școli din raionul Rezina

qkkag1jo4ekld5z-6851

O adevărată lecție de democrație s-a desfășurat la Gimnaziul din satul Meșeni, raionul Rezina. Elevii au votat ce cadou își doresc de Anul Nou: dulciuri sau cărți. Asta în contextul în care Autoritățile publice locale le dăruiesc în fiecare an copiilor punguțe cu bomboane și ciocolate, scrie odoras.md.

„Scrutinul” a arătat că 59 % dintre elevi își doresc în continuare dulciuri, restul, 41 %, ar prefera să primească în dar cărți.

„Experiența de astăzi mi-a plăcut foarte mult și sper ca pe viitor să mai facem astfel de exerciții de democrație”, a spus Aliona Lașco, elevă în clasa 9-a.

„Colegilor mei le-a fost interesant să voteze. Au adresat și întrebări despre alegeri. Noi le-am explicat și le-a plăcut că sunt întrebați ce-și doresc”, spune Mihaela Condrea, elevă în clasa 6-a, una dintre membrele „biroului electoral”.

„Elevii mei au fost tare entuziasmați. Le-a părut foarte interesant procesul. A votat fiecare în buletinul său. După aia mi-au spus că doar unul a votat pentru dulciuri, ceilalți au ales cărțile”, a povestit Raisa Rusu, profesoară de matematică, aflată la clasa 5-a în momentul votării.

La Gimnaziul din satul Meșeni, raionul Rezina, învață 78 de copii. În total, în cadrul alegerilor școlare au votat 61 de elevi. Două voturi au fost declarate nevalabile pentru că erau desenate. Exercițiul a avut scopul de a-i învăța pe copii ce înseamnă democrație, dreptul de a alege și importanța opiniei proprii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente