Un deputat al blocului ACUM a decedat

22

Un deputat al blocului ACUM, Serghei Cataranciuc, a decedat. Despre asta a anunțat serviciul de presă al parlamentului într-un necrolog plasat pe pagina web a legislativului. Cataranciuc a fost ales deputat pe listele blocului ACUM.

„Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni”, a scris Zinaida Greceanîi în necrolog.

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întâi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011/2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice. Născut pe data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți, Serghei Cataranciuc, doctor habilitat în științe matematice, s-a afirmat ca un remarcabil profesor universitar, autor al numeroase lucrări științifice.

Cataranciuc a fost ales în funcție de deputat candidând pe listele blocului ACUM, din partea Platformei DA.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente