Câștigă bursa UGRAD și studiază gratuit timp de un semestru în SUA. Cum te poți înscrie în program

Global-UGRAD-Header
Foto: US Embassy in Montenegro

Ambasada Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova anunță deschiderea înscrierilor la Programul Global UGRAD pentru anul universitar 2020/2021.

La program se pot înscrie studenții din Republica Moldova care studiază la o universitate autohtonă. Persoanele acceptate vor avea ocazia să studieze și să locuiască timp de un semestru în SUA.

Care sunt condițiile de înscriere:

# solicitanții trebuie să fie cetățeni ai Moldovei (rezidenții permanenți ai regiunii transnistrene, la fel pot participa, indiferent de cetățenia pe care o au);

# solicitanții trebuie să studieze în Moldova;

# bursele vor fi acordate studenților care în prezent urmează un program de licență și finalizează cel puțin primul semestru de studii până în ianuarie 2020. De asemenea, solicitantului îi va rămâne cel puțin un semestru de studii după încheierea programului UGRAD;

# solicitanții trebuie să demonstreze o reușită bună academică, implicare în activități de comunitate și activități extracurriculare;

# solicitanții trebuie să obțină un scor TOEFL minim de 45ibt;

# se va da preferință celor care au avut puțină sau nu au avut deloc experiențe în SUA sau în afara Moldovei;

# solicitanții sunt obligați să se întoarcă direct în Moldova după finalizarea programului;

# solicitanții trebuie să aibă peste 18 ani la momentul depunerii cererii.

Bursa acoperă: călătoriile internaționale, școlarizarea, cazarea și masa, asigurarea de accident/boală, o subvenție lunară, costul cărților/manualelor.

Despre Global UGRAD

Programul Global Undergraduate Exchange (Global UGRAD) este sponsorizat de către Biroul pentru Educație și Cultură al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii (ECA). Acest program internațional de schimb educațional și cultural aduce viitori lideri în Statele Unite pentru a experimenta sistemul de învățământ american, a spori cunoștințele lor și pentru a explora cultura și valorile americane. De asemenea, acesta oferă studenților posibilitatea de a împărtăși culturi și tradiții cu oamenii din Statele Unite. UGRAD Global este administrat de World Learning, în numele ECA.

Global UGRAD va oferi, unui grup select de aproximativ 250 de studenți, burse de studiu la licență pentru un semestru universitar (fără absolvire) în Statele Unite ale Americii. Global UGRAD este un program de schimb conceput pentru a expune elevii la sistemul educațional, societatea și cultura SUA. Finaliștii vor reprezenta diverse domenii, de la arhitectură la inginerie, de la biochimie la literatură și educație. Elevii vor trăi în cămine universitare și vor avea posibilitatea de a participa în cadrul organizațiilor și activităților campusului. Toți elevii vor face voluntariat și sunt vor fi încurajați să participe la activități de dezvoltare profesională, ca parte a Programului Global UGRAD. Expunerea la societatea civilă din SUA, precum și diversitatea culturală și etnică a Statelor Unite oferă participanților un exemplu puternic de toleranță într-o societate democratică.

Termenul limită pentru depunerea cererii este 31 decembrie 2019. Mai multe detalii găsi AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente