Companiile internaționale, ca Facebook și Google, vor fi obligate să se înregistreze în Moldova și să plătească impozite

104441570-GettyImages-137983344
Foto: CNBC.com

Companiile internaționale, ca Facebook și Google, care prestează serviciile electronice pentru persoane fizice din Moldova, vor fi obligate să se înregistreze la noi în țară și să achite suma TVA aferentă serviciilor. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Dorel Noroc.

„Compania nerezidentă care prestează servicii electronice persoanelor fizice rezidente urmează să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat, cu achitarea și declararea trimestrială a TVA pe livrările de servicii în adresa persoanelor fizice rezidente. Procesul de solicitare a codului fiscal, de prezentare a informației privind TVA va putea fi efectuat la distanță prin intermediul serviciului electronic: E-commerce-VAT office amplasat pe pagina oficială a Serviciului Fiscal de Stat”, potrivit proiectului legii fiscale și vamale pentru anul 2020, transmite radiochisinau.md.

Ministerul Finanțelor susține că astfel încearcă să asigure concurența loială dintre prestatorii de servicii electronice naționali și internaționali, în plus, estimează că în urma acestei măsuri va obține aproximativ 100 de milioane de lei la buget.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente