Google Maps va putea traduce discuții cu străinii. Ce noutăți mai prevede această aplicație

maps

Google Maps va putea în curând să pronunţe nu doar numele localităţilor vizitate în ţări străine, ci şi să intermedieze conversaţii cu localnicii de pe traseu, luând rolul unui translator universal.

Pornind de la idea că în călătoriile peste hotare este la fel de important să ştii unde te afli, dar şi să poţi comunica eficient cu persoanele pe care el întâlneşti, Google va complementa sistemul de cartonaşe cu informaţii esenţiale, poze şi recenzii pentru locaţiile vizitate cu o funcţie „difuzor” care redă pronunţarea corectă a numelui locaţiei selectată pe hartă, scrie go4it.ro.

Spre exemplu, vei putea reda prin difuzorul telefonului locaţia unde vrei să ajungi, evitând conversaţiile incomode cu şoferi de taxi care nu cunosc limbi de circulaţie internaţională. Totodată, vei putea indicaţii arătând cu degetul pe harta Google Maps locaţia unde vrei să ajungi, aplicaţia rostind numele străzii şi chiar indicaţii de orientare pentru persoana cu care încerci să comunici.

Noua funcţie de traducere se va activa automat atunci când foloseşti Google Maps în regiuni unde limba locală diferă de cea setată pe telefon, oferind traduceri în limba locală fără nevoia folosirii unei aplicaţii dedicate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente