(foto) Balul piraților la Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. Cum au sărbătorit elevii claselor a X-a inițierea în liceu

8

Elevii claselor a X-a de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” și-au sărbătorit inițierea în liceu într-un mod special. Pentru că tematica Balului bobocilor: „Toamna se numără bobocii” e una plictisitoare, aceștia au hotărât să reinventeze balul și au optat pentru tematica: „Pirații din Caraibe”.

Cel mai frumos eveniment din acest an pentru elevii de la liceul „Aristotel”, Balul bobocilor, s-a desfășurat pe 15 octombrie. Elevii s-au deghizat în cele mai originale costume și au încercat să surprindă cu ingeniozitatea, talentul și inteligența lor.

Fiecare clasă de-a X-a a avut de pregătit câteva probe:

# prezentarea clanului (clasei);
# tema pentru acasă;
# video;
# proba de inteligență.

Pentru prima probă, elevii au avut de prezentat clasa printr-un număr artistic și creativ. La cea de-a doua probă, au avut de pregătit dansul piraților, iar la cea de-a treia un video cu tematica: „În căutarea lui Calipso”. În competiție sau înscris toate cele patru clase de a X-a.

3

4

5

Toate clasele s-au pregătit săptămâni întregi, iar într-un final, au uimit publicul cu numerele artistice și creativitatea de care au dat dovadă. Clasa învingătoare a fost desemnată a X-a „U”. Aceștia au fost surprinși de câștigul premiului mare, dar afirmă că au muncit mult. „Am avut emoții, pentru că nu ne puteam imagina reacția juraților. Emoțiile ne-au copleșit începând cu prezentarea și finalizând cu proba de inteligență. Întrebări noi apăreau în fiecare minut: «Dacă o să uit dansul? Dacă o să cad? Dacă o să uit să iau sabia de jos?»
Niciunul dintre noi nu era sigur de victorie. Ne dădeam perfect seama că celelalte clase au depus la fel de mult suflet și efort, ceea ce ne spulbera speranța de a fi învingători. Însă, pană la urmă, spiritul de echipă și înțelegerea reciprocă ne-au ajutat să câștigăm”, spune Sebastian Cuciuc, elevul clasei a X-a „U”.

1

8

Liceenii au apreciat gradul de organizare a balului și de pregătire a colegilor săi care au venit acum în clasa a X-a. Printre momentele de mândrie de reușita colegilor mai mici, liceenii din clasele mari au simțit nostalgie.

„Cred că majoritatea colegilor vor împărtăși opinia mea atunci când spun că balul organizat în liceul nostru a fost foarte bun, cu toată nostalgia și ocazionala rușine spaniolă pe care mi-a dat-o. Pe lângă organizarea bună și străduința vizibilă a participanților, acest eveniment mai primește un plus de la mine pentru călătoria prin anii mei de liceu, pe care am făcut-o urmărind noii noștri elevi. De la marea indiferență până la regretul pe care-l simt azi pentru aceasta, am rămas cu o concluzie: trebuie să te bucuri de liceu atât cât ai ocazia. E o concluzie îngustă însă cu un potențial de a fi adaptată la multe situații. O concluzie adresată tuturor celor ca mine, care n-au reușit să se trezească la timpul potrivit”, spune liceanul Victor Bordea.

7

2

Evenimentul a fost unul emoționant nu doar pentru elevi, dar și pentru membrii juriului, care au avut pe umerii săi povara deciziei. Jurații menționează că lupta a fost una cu adevărat puternică, iar diferența de puncte dintre echipe a fost foarte mică.

„Balul Piraților a fost un eveniment inedit, având în spate o organizare foarte bună și participanți ce au depus mult efort pentru a se pregăti de toate probele. La prezentarea numerelor, în calitate de membru al juriului, am contat cel mai mult de originalitatea acestora și respectarea unor anumite reguli impuse chiar de la început (fiecare clasă să se diferențieze printr-o culoare specifică, să aibă un steag personalizat). La fel, s-a luat în considerare integrarea numerelor în tematica balului. Toate clasele au fost pregătite la un nivel înalt, însă în fiecare concurs trebuie să existe un câștigător, care s-a marcat puțin mai mult decât ceilalți. Țin să menționez că diferența de puncte nu era mare de la o clasă la alta, de unde rezultă că bătălia a fost într-adevăr una puternică. Fiecare eveniment are un element specific prin care rămâne o amintire, de acest bal sunt sigură că îmi voi aduce aminte prin emoția emanată de elevii din a X-a în această seară”, spune Elena Munteanu-membră a juriului.

6

9

Evenimentul a fost organizat de elevii clasei a XII-a „B”. Aceștia au realizat un decor fantastic, au pregătit deschiderea, un dans nemaipomenit și au avut grijă ca fiecare să se simtă ca într-o aventură pe mare, alături de pirați.

Autoare: Mădălina Demian

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente