Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale solicită examinarea cauzei contravenționale privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către directorul general al Agenției Proprietății Publice, la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. „MoldATSA”.

„Acestuia i se acuză că, prin Ordinul emis la data de 20 septembrie 2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii, îi revine guvernului”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina oficială a Procuraturii Generale

Procurorii PCCOCS, fiind sesizați, au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de către procurori, concursul a fost anulat.

La fel, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4 500 de lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de un an.

PCCOCS va reveni cu detalii, cu respectarea prezumției de nevinovăție a celui vizat, până la pronunțarea unei hotărâri finale de instanța de judecată.