Celebrul telefon cu clapetă din vremea romantică a telefoanelor mobile revine pe piaţă, de data aceasta fiind un smartphone cu touchscreen, dar care nu arată foarte diferit de original. Motorola a prezentat oficial noul Razr, confirmând zvonurile. Este un smartphone cu ecran OLED de 6,2 inch care se pliază, devenind mai mic.

Există şi un al doilea ecran, de 2,7 inch, care poate afişa notificări şi poate fi folosit pentru controlul muzicii atunci când telefonul este pliat.

Spre deosebire de ceilalţi producători, care văd plierea ca pe o modalitate de transformare prin pliere a unei tablete într-un telefon, pentru Motorola plierea este un mijloc de micșorare la jumătate a telefonului, care poate fi astfel transportat mai uşor şi îşi păstrează şi potenţialul fashion.

La 15 ani distanţă, noul Razr are procesor Snapdragon 710, 6 GB RAM şi 128 GB spaţiu de stocare. Camera foto principală are 16 MP, iar cea frontală 5 MP.

Din dotarea noului Razr nu lipsesc senzorul de amprente şi portul USB-C.

După problemele lui Galaxy Fold şi evidenta neîncredere a publicului faţă de acest format, cei de la Motorola spun că au toată încrederea în sistemul de pliere folosit de Razr.

Noul Razr va costa 1 500 de dolari şi va intra pe piaţă în ianuarie 2020.

Dacă e să ne aducem aminte de caracteristicile „fratelui” mai mare al acestui model, care a fost lansat pe piață în 2004, atunci vedem că prima versiune Razr a avut un ecran de 2,2 inchi, o cameră de 0,3 MP, 5,5 MB de memorie de stocare fără suportul microSD. De asemenea, avea o memorie de 1 000 de contacte de telefon, iar bateria putea rezista în regim stand-by circa 280 de ore (circa 11 zile), iar în regim de vorbire șapte ore.