Fostul deputat și medic chirurg Vladimir Hotineanu a decedat la vârsta de 69 de ani. Vestea a fost publicată pe pagina spitalului Repromed.

„O veste dureroasă şi o pierdere imensă pentru întreaga comunitate medicală din Republica Moldova. Astăzi a plecat dintre noi unul dintre cei mai talentaţi şi devotaţi lucrători ai sistemului medical – Vladimir Hotineanu, medic-chirurg, doctor habilitat în științe medicale, academician, cel care și-a consacrat viaţa sistemului național de sănătate și oamenilor suferinzi”, se arată în mesaj.

Vladimir Hotineanu a fost un medic-chirug, doctor habilitat în științe medicale și politician din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2009. A fost ministrul sănătății Republicii Moldova între anii 2009 și 2011.

Pe 14 iunie 2013, Vladimir Hotineanu a fost decorat cu Ordinul Republicii de către președintele Republicii Moldova de atunci, Nicolae Timofti, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite față de stat, pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul de activitate și înaltă măiestrie profesională”.