Compania Facebook a șters 5,4 miliarde de conturi false de la începutul anului până acum pe rețeaua sa de socializare, însă alte câteva milioane rămân active. Cifra este mare comparativ cu 2018, când au fost șterse pe parcursul întregului an 3,3 miliarde de conturi false, informează CNN.

Facebook estimează că 5 % din baza sa lunară de 2,5 miliarde de utilizatori activi sunt conturi false, deși noile tehnologii permit companiei să localizeze mai multe conturi false decât înainte, chiar în momentul în care sunt create.

Mark Zuckerberg a spus că numărul mare de conturi șterse este o dovadă a seriozității cu care compania tratează această problemă și îndeamnă și alte platforme de socializare să procedeze la fel, scrie digi24.ro.

„Doar pentru că cifrele publicate sunt mari, nu înseamnă că există atât de mult conținut dăunător. Înseamnă doar că muncim din greu să identificăm acest conținut”, a spus Mark Zuckerberg.

Facebook a anunțat informații și despre rețeaua Instagram: în ultimele cinci luni, compania a eliminat trei milioane de postări care încălcau politicile Instagram.